• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gewikkeld in prosciutto

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de ui. Spoel de kappertjes en hak ze fijn. Rasp de citroenschil. Snipper de bladpeterselie.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie. Meng de ui met het broodkruim, de peterselie, de citroenrasp, de kappertjes en het ei. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje overlangs open tot een rechthoek. Verdeel er de vulling over en sluit.

  4. 4

    Leg de plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar, tot je een plak hebt als het varkenshaasje. Leg er het gevulde varkenshaasje op, rol dicht en bind vast met keukentouw.

  5. 5

    Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en sprenkel er nog 1 el olijfolie over. Zet 45 tot 55 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

  6. 6

    Schenk de wijn bij de aanbakresten en schraap los. Laat inkoken. Doe er de bloem en de bouillon bij en laat even koken.

  7. 7

    Bak de salieblaadjes in boter. Snij het vlees in plakjes en serveer met de salie en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de ui. Spoel de kappertjes en hak ze fijn. Rasp de citroenschil. Snipper de bladpeterselie.

  2. 2

    Fruit de ui in olijfolie. Meng de ui met het broodkruim, de peterselie, de citroenrasp, de kappertjes en het ei. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het varkenshaasje overlangs open tot een rechthoek. Verdeel er de vulling over en sluit.

  4. 4

    Leg de plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar, tot je een plak hebt als het varkenshaasje. Leg er het gevulde varkenshaasje op, rol dicht en bind vast met keukentouw.

  5. 5

    Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en sprenkel er nog 1 el olijfolie over. Zet 45 tot 55 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

  6. 6

    Schenk de wijn bij de aanbakresten en schraap los. Laat inkoken. Doe er de bloem en de bouillon bij en laat even koken.

  7. 7

    Bak de salieblaadjes in boter. Snij het vlees in plakjes en serveer met de salie en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.