Rookworst met savooipuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rookworst met savooipuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winterse boerenkost

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de kool.

    Pel en snipper de knoflook, de sjalot en de ui.

    Snij de selder in boogjes.

  2. 2

    Blancheer de kool 2 minuten in kokend water. Kook de aardappelen gaar.

  3. 3

    Stoof de knoflook, de sjalot, de ui en de selder aan in olie en blus met wijnazijn. Laat volledig inkoken.

  4. 4

    Voeg 1 el porto toe, laat inkoken. Voeg dan de fond (of de bouillon) toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  5. 5

    Pureer de aardappelen en vermeng ze met de kool en de boter. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Bak de worst in een likje olie. Serveer ze met de puree en de saus. Werk af met gefrituurde ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de kool.

    Pel en snipper de knoflook, de sjalot en de ui.

    Snij de selder in boogjes.

  2. 2

    Blancheer de kool 2 minuten in kokend water. Kook de aardappelen gaar.

  3. 3

    Stoof de knoflook, de sjalot, de ui en de selder aan in olie en blus met wijnazijn. Laat volledig inkoken.

  4. 4

    Voeg 1 el porto toe, laat inkoken. Voeg dan de fond (of de bouillon) toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  5. 5

    Pureer de aardappelen en vermeng ze met de kool en de boter. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Bak de worst in een likje olie. Serveer ze met de puree en de saus. Werk af met gefrituurde ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.