Recept

Rookworst met savooipuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk winterse boerenkost

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de kool.

    Pel en snipper de knoflook, de sjalot en de ui.

    Snij de selder in boogjes.

  2. 2

    Blancheer de kool 2 minuten in kokend water. Kook de aardappelen gaar.

  3. 3

    Stoof de knoflook, de sjalot, de ui en de selder aan in olie en blus met wijnazijn. Laat volledig inkoken.

  4. 4

    Voeg 1 el porto toe, laat inkoken. Voeg dan de fond (of de bouillon) toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  5. 5

    Pureer de aardappelen en vermeng ze met de kool en de boter. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Bak de worst in een likje olie. Serveer ze met de puree en de saus. Werk af met gefrituurde ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rookworst met savooipuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!