Perenclafoutis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nogal wat peren in de fruitschaal? Dan is dit een heerlijke manier om ze te verwerken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil 4 peren.

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  2. 2

    Kook een suikerstroop van 250 ml water, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 kaneelstokje.

  3. 3

    Pocheer de peren in de stroop tot ze gaar zijn (ongeveer een half uurtje). Laat afkoelen in de vloeistof.

  4. 4

    Vermeng 200 g amandelpoeder met 80 g zachte boter, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren en 1,5 l perenlikeur.

  5. 5

    Bestrijk 4 ovenvaste schaaltjes met boter en bestuif ze met bloem. Giet er het beslag in. Snij de peren in partjes, verdeel ze over het beslag (zet eventueel in het midden een topje met steel). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil 4 peren.

    Verwarm de oven voor op 190° C.

  2. 2

    Kook een suikerstroop van 250 ml water, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 kaneelstokje.

  3. 3

    Pocheer de peren in de stroop tot ze gaar zijn (ongeveer een half uurtje). Laat afkoelen in de vloeistof.

  4. 4

    Vermeng 200 g amandelpoeder met 80 g zachte boter, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren en 1,5 l perenlikeur.

  5. 5

    Bestrijk 4 ovenvaste schaaltjes met boter en bestuif ze met bloem. Giet er het beslag in. Snij de peren in partjes, verdeel ze over het beslag (zet eventueel in het midden een topje met steel). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.