Recept

Wortelstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze klassieker blijft populair bij jong en oud.

De aardappelpuree maak je volgens dit recept.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Bereid de aardappelpuree. Schil de wortelen. Rasp er één van en snij de rest in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Snipper de bieslook.

  2. 2

    Stoof de ui en de wortelen aan in 1 el margarine. Kruid wanneer de groenten beginnen te 'zweten' met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Overgiet met de room en laat 5 à 7 minuten koken op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Warm de puree op in de microgolfoven of au bain-marie en roer er de op smaak gebrachte wortelen door.

  5. 5

    Gebruik de geraspte wortel om de stoemp te garneren. Bestrooi met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelstoemp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!