Recept

Wijtingrolletjes met aardappel-kaaspuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk en toch verfijnd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

    Snij de tomaten in blokjes en snipper de lente-uitjes.

    Snij de korst van het kaasje en verdeel in blokjes.

    Pers de helft van de citroen uit.

    Hak de bieslook fijn.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Bestrijk het brickdeeg met de boter. Bestrooi een helft met bieslook en vouw dubbel. Knip in
    driehoekjes. Bestrijk ze aan weerskanten lichtjes met boter. Bak 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar.

  4. 4

    Stoof de in blokjes gesneden tomaten en de helft van de gesnipperde ui 5 minuten in de olijfolie. Doe er citroensap, peper en zout bij.

  5. 5

    Pureer de aardappelen met melk en kaas. Doe er de rest van de uitjes bij en kruid naar smaak.

  6. 6

    Rol de wijtingfilets op. Steek ze vast met een houten prikker. Stoom ze in ± 10 minuten gaar.

  7. 7

    Schik de visfilets op voorverwarmde borden. Lepel er de hete groentesaus bij. Zet op de portie 
    aardappel-kaaspuree een brickdeeg-driehoekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wijtingrolletjes met aardappel-kaaspuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!