Meest recente artikelen

Het beste restaurant ter wereld

  • Deel dit artikel:
Het beste restaurant ter wereld Artikel

Naar jaarlijkse traditie is de lijst met de beste restaurants ter wereld bekend gemaakt. Het Deense restaurant Noma met chef Rene Redzepi pronkt voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan deze prestigieuze lijst.

World’s 50 Best Restaurants wordt weleens de “Oscars voor restaurants” genoemd. De lijst wordt opgesteld door 800 internationale critici en gastronomische experts.

Vorig jaar op nummer twee, dit jaar uit de lijst verdwenen: het legendarische Spaanse restaurant El Bulli. Chef Ferran Adrià kondigde aan dat zijn restaurant dit jaar (voorlopig?) dicht gaat.

Maar Spanje hoeft niet te vrezen: restaurants El Celler de Can Roca en Mugaritz, respectievelijk nummers 2 en 3, komen vlak na Noma. Op de 4de plek vinden we Osteria Francescana uit Italië van chef Massimo Bottura, die de Chef’s Choice Award van zijn collega’s in ontvangst mocht nemen. Experimentele chef Heston Blumenthal van het Engelse The Fat Duck vervolledigt de top 5.

Ook de Belgische gastronomie deed het lang niet slecht in de lijst. Peter Goossens prijkt met het Hof van Cleve op de vijftiende plaats. Zijn Nederlandse collega Sergio Herman ziet zijn Oud Sluis schitteren op de zeventiende plaats. Beide driesterrenchefs stijgen dit jaar twee plaatsen.

Opmerkelijk

  • Chefs jonger dan 40 jaar domineren de lijst.
  • De top 10 bestaat uitsluitend uit Europese restaurants, maar de landen Peru, China, Rusland en Mexico brengen nieuwkomers.
  • In de lijst vind je restaurants uit maar liefst 20 landen.

De top 20

1. Noma (Denemarken) 
2. El Celler De Can Roca (Spanje)
3. Mugaritz (Spanje)
4. Osteria Francescana (Italië)
5. The Fat Duck (Engeland)

6. Alinea (Verenigde Staten)
7. D.O.M. (Brazilië)
8. Arzak (Spanje)
9. Le Chateaubriand (Frankrijk)
10. Per Se (Verenigde Staten)

11. Daniel (Verenigde Staten)
12. Les Creations de Narisawa (Japan)
13. L’Astrance (Frankrijk)
14. L’Atelier de Joel Robuchon (Frankrijk)
15. Hof van Cleve (België)

16. Pierre Gagnaire (Frankrijk)
17. Oud Sluis (Nederland)
18. Le Bernardin (Verenigde Staten)
19. L’Arpege (Frankrijk)
20. Nihonryori RyuGin (Japan)

>> Voor de volledige lijst: ga naar. www.theworlds50best.com

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.