Meest recente artikelen

Deze week in Ilse Kookt: charlottetaart

  • Deel dit artikel:
Deze week in Ilse Kookt: charlottetaart Artikel

LU...de combinatie van de beginletters van de jonge Lefèvre en juffrouw Utile. Zij stapten in het huwelijksbootje en bedachten vanaf dat moment samen heerlijke recepten. Vandaag worden hun koekjes en zoetigheden door jong en oud gesmaakt. En ook Libelle-chef Ilse is er dol op!

Het prille begin

Alles begint in 1846 in Nantes met de “Fabrique de Biscuits de Reims et de bonbons secs”. Jean-Romain Lefèvre en zijn echtgenote, Pauline-Isabelle Utile, maken hier hun lekkere koekjes. Het succesvolle familiebedrijfje breidt uit en neemt in 1860 de handelsnaam “Lefèvre-Utile” aan. Dat werd later het nu zo bekende LU.

Ilse kookt met LU

Libelle-chef Ilse d’Hooge weet wat lekker is. Zij maakte een overheerlijke Charlottetaart met de Boudoirkoekjes van LU.  Die zijn heerlijk krokant en luchtig. Lekker om zo op te eten of om te gebruiken in één van je desserten. Net zoals Ilse doet. Bekijk hieronder het filmpje en ontdek het recept!

Advertisement

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen