Recept

Gegratineerde penne met gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke gegratineerde pasta met gehaktballetjes

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper fijn. Schrob de citroen onder de hete kraan en wrijf droog. Rasp de schil fijn af en pers het sap uit. Maal het brood tot fijn kruim in de keukenrobot.

  2. 2

    Doe het gehakt in een mengkom, voeg de dooier, de gesnipperde ui, het broodkruim, basilicum, de geraspte citroenschil en 2 el citroensap toe, meng en kruid met peper en zout. Rol middelgrote balletjes van telkens 1 eetlepel gehakt.

  3. 3

    Zet een pan met ruim gezouten water op voor de pasta. Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 3 à 4 min. rondom rond goudbruin.

  4. 4

    Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de bouillon bij de gebakken balletjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze er door de knijper bij. Breng het geheel aan de kook en laat 4 à 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de saus lichtjes indikt. Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  5. 5

    Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Doe de pasta bij de balletjes met tomatensaus en meng. Schep alles over in een ovenvaste schaal, strooi er de beide kazen over en schuif de pastaschotel in de warme oven. Laat 25 à 30 min. gratineren, garneer met een paar blaadjes basilicum en serveer, eventueel met een frisse groene salade erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde penne met gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!