Recept

Napolitaanse gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Proef het zuiden op je bord met deze heerlijke gehaktballetjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 2 van de 4 knoflookteentjes fijn.

    Rasp de kaas.

    Hak de basilicum en de peterselie.

  2. 2

    Maak het gehakt aan met de eieren, wat broodkruim, zwarte peper, de gesnipperde knoflook, de gehakte peterselie en enkele eetlepels geraspte kaas.

    Rol balletjes ter grootte van druiven en bak ze rondom bruin in olijfolie. Haal ze van het vuur voor ze gaar zijn.

  3. Voor de saus

  4. 3

    Laat 2 knoflookteentjes bruinen in olijfolie, haal ze uit de pan en gooi ze weg of snipper ze in de balletjes. Roerbak een klein blikje tomatenconcentraat 1 minuut. Voeg 1 eetlepel gehakte basilicum en een groot blik tomatenblokjes toe, roer om en kruid met zwarte peper en wat zeezout. Voeg ±1 dl water toe, een mengeling van zuiderse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm, chili) naar smaak en 1/2 bouillonblokje.

    Dek af en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.

  5. 4

    Doe de balletjes bij de saus en laat nog ruim een kwartier pruttelen.

    Serveer met buisjespasta en geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!