Gegratineerde gehaktballetjes met reblochon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde gehaktballetjes met reblochon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke familiefavoriet, lekker met stokbrood of puree.

bereiding
  1. 1

    Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, basilicum, de geperste knoflook en het paneermeel toe. Meng en vorm er balletjes mee.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in olie, voeg de gedroogde kruiden en de passata toe. Breng op smaak met de worcestersaus, chilipoeder, peper en zout. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje onder deksel pruttelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de balletjes bruin in een pan.

  4. 4

    Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de balletjes in. Snij de korst van de reblochon, snij de kaas in repen en leg ze op de balletjes. Bak 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en bruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, basilicum, de geperste knoflook en het paneermeel toe. Meng en vorm er balletjes mee.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in olie, voeg de gedroogde kruiden en de passata toe. Breng op smaak met de worcestersaus, chilipoeder, peper en zout. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje onder deksel pruttelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de balletjes bruin in een pan.

  4. 4

    Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de balletjes in. Snij de korst van de reblochon, snij de kaas in repen en leg ze op de balletjes. Bak 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en bruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.