Spareribs met gepofte aardappel in zeezout
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spareribs met gepofte aardappel in zeezout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eten wordt beter van een bezoekje aan de oven. Deze gepofte aardappels zijn daarvan het beste bewijs.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Prik de aardappelen in met een scherp mesje. Leg wat zeezout in een ovenschotel, schik er de aardappelen in en strooi de rest van het zeezout rond de aardappelen. Laat ze 35-40 minuten, naargelang de grootte van de aardappelen, gaar worden in de oven.

  2. 2

    Wrijf de spareribs in met bbq-saus, snij het spek in stukjes. Leg de spareribs samen met de spekjes op een ovenplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Zet ze 35 minuten bij de aardappelen in de oven.

  3. 3

    Haal de aardappelen en de ribbetjes uit de oven. Verwijder de hard geworden zoutkorst en snij de ribbetjes in porties.

  4. 4

    Serveer met een frisse salade en een beetje boter voor de gepofte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Prik de aardappelen in met een scherp mesje. Leg wat zeezout in een ovenschotel, schik er de aardappelen in en strooi de rest van het zeezout rond de aardappelen. Laat ze 35-40 minuten, naargelang de grootte van de aardappelen, gaar worden in de oven.

  2. 2

    Wrijf de spareribs in met bbq-saus, snij het spek in stukjes. Leg de spareribs samen met de spekjes op een ovenplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Zet ze 35 minuten bij de aardappelen in de oven.

  3. 3

    Haal de aardappelen en de ribbetjes uit de oven. Verwijder de hard geworden zoutkorst en snij de ribbetjes in porties.

  4. 4

    Serveer met een frisse salade en een beetje boter voor de gepofte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.