Recept

Langoustines met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel & verrassend

bereiding
  1. 1

    Stoom of kook de asperges beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water en opdrogen op keukenpapier.

  2. 2

    Halveer de venkels, verwijder het harde stronkje. Snij de halve knollen in flinterdunne plakjes. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water met een scheutje citroensap. Laat schrikken in koud water en opdrogen op keukenpapier.

  3. 3

    Breng in een diepe pan ruim water aan de kook met 1/2 kl grof zeezout, de zwarte peperbolletjes, de tijm en de laurier. Pocheer verse langoustines 2 minuten, en diepgevroren 4 minuten, tot ze dieproze zijn. Laat uitlekken in een vergiet en pel.

  4. 4

    Schil de sinaasappel, verdeel ze in partjes en maak ze los van het fijne vliesje. Pers de tweede sinaasappel uit. Meng het sap met de honing, olijfolie en balsamico.

  5. 5

    Verdeel de venkel, de asperges en de langoustines over de borden. Leg er de sinaasappelpartjes bij. Lepel er wat dressing over. Werk af met peper uit de molen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoustines met venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!