Recept

Langoustines met tomatensaus en sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de venkel en snij in kleine blokjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Fruit de venkel in een hete pan met een beetje olie. Meng er de tomatenpuree onder en blus met de pernod en de wijn.

  2. 2

    Spoel de tomaten, snij in blokjes en voeg toe aan de venkel. Laat 20 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in kleinere stukken. Pel de sjalotten en de knoflook. Schik de paddenstoelen met de knoflook en sjalot op een bakplaat. Druppel er olie over, kruid met peper en zout en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de langoustines 4 tot 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze in het kookvocht afkoelen en haal ze er dan met een schuimspaan uit.

  5. 5

    Giet de tomatensaus door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Voeg de room toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje suiker. Halveer de langoustines in de lengte. Schik ze met de saus, de paddenstoelen, sjalot en knoflook op de borden. Werk af met verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langoustines met tomatensaus en sjalot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!