Meest recente artikelen

6 manieren om cakemix uit een pakje te pimpen

Fake it, don't make it

6 manieren om cakemix uit een pakje te pimpen Artikel

Niet veel tijd of gewoon geen bakprinses? Cake uit een pakje - of het nu een mix is, of kant-en-klaar beslag - is lekker snel én easy as 1, 2, 3, maar kenners proeven al snel wanneer een cake zelfgemaakt is of niet. Met deze ideeën leid je voortaan iedereen om de tuin en scoor je gegarandeerd!

Kleine veranderingen, héérlijk resultaat

Moet je volgens de verpakking van je cakemix slechts één eitje toevoegen? Gooi er dan gerust een tweede bij. Water kun je gemakkelijk vervangen door melk. Wedden dat je cake net dat tikkeltje meer smaak en stevigheid krijgt?

Versterk de smaak

Versterk de smaak van je 'pakjescake' door er extra smaak aan toe te voegen: voeg een extra lepeltje vanille-extract toe aan je vanille cakemix, een snuifje espressopoeder aan je chocolademix, citroenschil aan een citroencake,… Of ga voor vers fruit.  Zo maak je in een mum van tijd een heerlijke appelcake of chocoladecake met banaan. Ook gehakte walnoten, pecannoten, geraspte kokosnoot of hazelnoten zijn een overheerlijke toevoeging aan elke cake.

Bak in verschillende porties

Door je cakemix eenvoudig op te delen in verschillende porties kun je aan elk deel een smaakje of kleurstof toevoegen. Zo creëer je eenvoudig zelf een marmer- of laagjescake zonder al te veel moeite.

Een ander vormpje, dat werkt

Cakebeslag kun je niet alleen in een grote cakevorm bakken, je kunt er ook cupcakejes van bakken of een fantasievorm gebruiken. Of je bakt een grote cake, snijdt 'm in plakken en steekt er rondjes uit. De rondjes kun je (eventueel gestapeld) afwerken als individuele taartjes.

De afwerking doet 't hem

Zelfs de eenvoudigste cake uit een pakje ziet er fantastisch uit met een lekkere topping. Denk maar aan glazuur, boterroom, chocoladeganache, snoepjes, confituur, verkruimelde koekjes, enkele toefjes slagroom, wat popcorn of – voor de creatievelingen – suikerpasta.

Doe er iets anders mee

Je cake uit een pakje kan ook dienen als basis voor heel wat andere lekkernijen. Experimenteer erop los en bak de cakemix bijvoorbeeld eens in een wafelijzer. Of maak er een triffle mee. Hiervoor bak je de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij je 'm in blokjes nadat hij is afgekoeld. Leg een laagje cake op de bodem van een glas, vul op met een zelfgekozen vulling (bijvoorbeeld met een mascarponemengsel, chocolademouse,…), leg hier eventueel wat fruit of ander lekkers op en herhaal.

Meer ideeën met cake uit een pakje

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen