Zwaardvis met kerstomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zwaardvis met kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het zuiden op je grill

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringen,

    Snipper het teentje knoflook fijn.

    Snipper de basilicum.

    Rasp de schil van een halve sinaasappel.

    Halveer de kerstomaatjes

  2. 2

    Fruit de lente-uitjes samen met de knoflook glazig in 3 el olijfolie. Roer er 4 el tomatencoulis
    (passata), 1 tl mosterd, 1 el basilicum en de sinaasappelschil door. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.

  3. 3

    Vermeng de kerstomaatjes met de saus. Bestrijk de zwaardvissteaks (of tonijn) met olijfolie en gril ze 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de tomaten over de borden en schik er de zwaardvis bovenop. Druppel er tot slot
    nog wat balsamico omheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringen,

    Snipper het teentje knoflook fijn.

    Snipper de basilicum.

    Rasp de schil van een halve sinaasappel.

    Halveer de kerstomaatjes

  2. 2

    Fruit de lente-uitjes samen met de knoflook glazig in 3 el olijfolie. Roer er 4 el tomatencoulis
    (passata), 1 tl mosterd, 1 el basilicum en de sinaasappelschil door. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.

  3. 3

    Vermeng de kerstomaatjes met de saus. Bestrijk de zwaardvissteaks (of tonijn) met olijfolie en gril ze 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de tomaten over de borden en schik er de zwaardvis bovenop. Druppel er tot slot
    nog wat balsamico omheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.