Recept

Kipballetjes met kazige champignonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip en kaas: een perfecte match.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat ze uitdampen en stamp ze fijn met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Meng het kipgehakt met de gesnipperde peterselie, paneermeel, het ei, peper en zout en rol met vochtige handen tot hapklare balletjes (diameter 4-5 cm). Bak de kipgehaktballetjes in een scheutje olijfolie kort rondom rond goudbruin. Haal ze uit de pan, ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.

  3. 3

    Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Snij de champignons in partjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook op een zacht vuur. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Laat de champignons kort licht goudbruin worden.

  4. 4

    Voeg de room en kippenbouillon toe en laat 3 à 5 minuten inkoken. Voeg de mosterd en de geraspte kaas toe, roer om en leg hierin de gehaktballetjes. Laat nog samen 5 minuten verder garen tot de balletjes helemaal gaar zijn en de saus ingedikt is.

  5. 5

    Serveer de balletjes met de puree. Werk af met extra geraspte oude kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipballetjes met kazige champignonsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!