Romige kaasgnocchi met kruidenkorst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg de melk en bouillon toe en blijf roeren tot een ingedikte saus. Voeg de geraspte comté kaas toe en kruid bij met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
-
2
2 Kook de gnocchi kort beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep de gnocchi in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus.
-
3
Doe voor de korst de peterselie, blaadjes tijm, oud brood en parmezaan in een blender en mix tot een fijne crumble. Voeg 2 eetlepels olijfolie en een snuifje zout toe en meng goed. Bestrooi er de gnocchi mee en en zet 18 à 20 minuten in de oven.
-
4
Snij het witloof in fijne reepjes. Meng de mayonaise met citroensap, honing, mosterd en een eetlepel water. Meng dit met het witloof en maak een slaatje met het witloof en de waterkers. Kruid bij met peper en zout.