Recept

Filodeegtaart met peer, tijm en brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie taartje met het topduo brie en peer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Ontpit de peren en snij in plakjes of partjes van 5 mm dikte. Snij de brie in plakjes. Pel de ui en snij in ringen.

  2. 2

    Vouw en verfrommel een vel filodeeg tot een lange reep en leg dit in een ingevette rechthoekige bakvorm: 18 cm op 28 cm. Verfrommel nog een vel samen en leg dit goed tegen het andere. Herhaal voor alle vellen filodeeg tot heel de bodem van de bakvorm bedekt is met filodeeg. Smelt de boter en giet dit over de verfrommelde filodeeg. Wrijf met een borsteltje alles goed in.

  3. 3

    Duw afwisselend plakjes peer, ui en plakjes brie tussen de repen filodeeg. Meng de eieren met de room, tijmblaadjes, nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de vellen filodeeg. Zet 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegtaart met peer, tijm en brie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!