Recept

French toast met calvadoskaramel en kardemomroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessertje.

Maak je de karamel vooraf? Laat hem dan een halfuurtje vóór het op¬warmen al op kamertemperatuur komen. Zo wordt hij sneller vloeibaar en schift hij niet.

Je vindt kardemom overal in terug, zowel in koffiecakes en koekjes als in slagroom. Kardemom smaakt warm en kruidig, met een vleugje citrus, en past heerlijk bij karamel, appel en brioche.

 

bereiding
  1. 1

    Snij 4 rechthoeken van het briochebrood van ongeveer 9 op 4 cm met een dikte van 3 cm. Smelt de boter met de bruine suiker. Bestrijk het brood met de gesmolten boter.

  2. 2

    Maak de karamel. Smelt de boter. Voeg de suiker toe en laat die al roerend mee smelten. Voeg de calvados, de room en de kaneel toe en laat 5 minuten zacht koken. Blijf roeren.

  3. 3

    Maak de slagroom. Klop de slagroom met de poedersuiker, de kardemom en de slagroomversterker op tot een luchtige slagroom.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het brood in een ovenschaal en bak het 18 à 20 minuten in de oven tot het licht krokant is.

  5. 5

    Warm de karamel eventueel op een laag vuur opnieuw op. Serveer het warme broodje met de slagroom en karamel

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

French toast met calvadoskaramel en kardemomroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!