French toast met calvadoskaramel en kardemomroom
bereiding
-
1
Snij 4 rechthoeken van het briochebrood van ongeveer 9 op 4 cm met een dikte van 3 cm. Smelt de boter met de bruine suiker. Bestrijk het brood met de gesmolten boter.
-
2
Maak de karamel. Smelt de boter. Voeg de suiker toe en laat die al roerend mee smelten. Voeg de calvados, de room en de kaneel toe en laat 5 minuten zacht koken. Blijf roeren.
-
3
Maak de slagroom. Klop de slagroom met de poedersuiker, de kardemom en de slagroomversterker op tot een luchtige slagroom.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het brood in een ovenschaal en bak het 18 à 20 minuten in de oven tot het licht krokant is.
-
5
Warm de karamel eventueel op een laag vuur opnieuw op. Serveer het warme broodje met de slagroom en karamel