Recept

Gebakken vis met bloemkoolpuree met oude kaas en eekhoorntjesbroodboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog op zoek naar een feestelijk voorgerecht? Zo maak je van dit heerlijke hoofdgerecht een verfijnd voorgerecht…

1. Verklein de portie
Voor een voorgerecht serveer je ongeveer de helft van de ingrediënten per persoon.Reken op 100 à 120 gram vis in plaats van 200 gram, en 2 à 3 eetlepels puree per bord. Werk het gerecht af met een klein toefje zeekraal en een lepeltje eekhoorntjesbroodboter voor extra smaak.

2. Maak het fris
Omdat het een voorgerecht is, mag het wat lichter en frisser aanvoelen. Voeg een scheutje citroensap toe aan de bloemkoolpuree of serveer het gerecht met een paar druppeltjes citroenolie.

3. Hou het elegant

  • Snij de vis in kleine medaillons of gebruik één mooi stukje per persoon.
  • Neem een diep bord.
  • Gebruik een dresseerring om een rondje puree te maken.
  • Werk af met enkele takjes zeekraal of microgroenten.

bereiding
  1. 1

    Bereid de boter. Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in heet water. Laat het uitlekken en hak het heel fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook en het eekhoorntjesbrood onder de zachte boter. Schep ze in een afsluitbaar potje, dek dat af en bewaar de boter in de koelkast tot serveren.

  2. 2

    Maak de puree. Snij de bloemkool in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 3 cm. Kook de bloemkool, de aardappelen en de knoflook zacht in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pureer ze met 50 gram gezouten boter en de kaas. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Hou hem warm.

  3. 3

    Spoel de zeekraal en laat ze uitlekken. Smelt de eekhoorntjesbroodboter en bak de zeekraal hierin kort gaar. Kruid de zeekraal met peper. Hou de boter bij.

  4. 4

    Bak de vis in een klontje boter en een scheutje olijfolie op een hoog vuur gaar. Kruid hem met peper en zout

  5. 5

    Leg een lepel puree op een bord en beleg die met de gebakken vis en de zeekraal. Overgiet met de rest van de gesmolten eekhoorntjesbroodboter uit de pan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken vis met bloemkoolpuree met oude kaas en eekhoorntjesbroodboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!