Gebakken vis met bloemkoolpuree met oude kaas en eekhoorntjesbroodboter
bereiding
-
1
Bereid de boter. Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in heet water. Laat het uitlekken en hak het heel fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook en het eekhoorntjesbrood onder de zachte boter. Schep ze in een afsluitbaar potje, dek dat af en bewaar de boter in de koelkast tot serveren.
-
2
Maak de puree. Snij de bloemkool in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 3 cm. Kook de bloemkool, de aardappelen en de knoflook zacht in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Pureer ze met 50 gram gezouten boter en de kaas. Kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Hou hem warm.
-
3
Spoel de zeekraal en laat ze uitlekken. Smelt de eekhoorntjesbroodboter en bak de zeekraal hierin kort gaar. Kruid de zeekraal met peper. Hou de boter bij.
-
4
Bak de vis in een klontje boter en een scheutje olijfolie op een hoog vuur gaar. Kruid hem met peper en zout
-
5
Leg een lepel puree op een bord en beleg die met de gebakken vis en de zeekraal. Overgiet met de rest van de gesmolten eekhoorntjesbroodboter uit de pan.