Griekse stoofpot met lamsvlees (kokkinisto)
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
-
2
Bak het stoofvlees in olijfolie kort goudbruin. Kruid het met peper en zout en schep het uit de pan.
-
3
Giet opnieuw wat olijfolie in de pan en voeg de sjalotten, de knoflook en de wortelen toe. Roerbak de groenten 2 minuten op een laag vuur.
-
4
Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de rode wijn, de bouillon, de suiker, de laurier, het kaneelstokje en het stoofvlees toe. Dek de pot af en laat het stoofpotje ongeveer 2,5 uur garen, of tot het vlees zacht is.
-
5
Kook de orzo beetgaar, giet hem af en laat hem uitlekken. Serveer de stoofpot met de orzo en werk het gerecht af met de feta.