Irish stew met gehaktballetjes
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen, de pastinaken en de aardappelen en snij ze in stukjes van 2 à 3 cm.
-
2
Meng het ei en het paneermeel onder het gehakt en rol er balletjes van 4 cm diameter van.
-
3
Bak de balletjes in olijfolie rondom goudbruin en schep ze uit de pan. Doe boter in de pan en stoof de ui, de knoflook en de wortelen 2 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en roerbak alles nog 1 minuut.
-
4
Voeg de pastinaak, de aard-appel, het bier, de bouillon en de laurier toe en kruid alles met peper en zout. Dek de pot af en laat het 25 minuten garen.
-
5
Maak de spitskool schoon en snij ze in reepjes. Voeg de gehaktballetjes en de spitskool na 25 minuten toe aan de kookpot en laat ze nog 15 minuten meegaren. Kruid het stoofpotje even-tueel nog met peper en zout.