Recept

Stoofpotje van kip en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen slowcooker in huis?

Doe het dan zo: stoof de ui, de knoflook en de selder zacht. Bak de kippenbouten kort ­goudbruin en kruid ze met peper en zout. Doe de kippenbouten bij de ui en de selder en kruid alles met de specerijen, peper en zout. Voeg de pompoen, de champignons, de bouillon, de room en de tijm toe en laat het stoofpotje 1 uur zacht garen op het fornuis. Breng het op smaak met peper en zout.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Maak de selder schoon en snij hem in blokjes. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in partjes of grove stukken (5 à 6 cm). Maak de champignons schoon en snij ze in partjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenbouten kort goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Doe de ui, de selder en de knoflook in de slowcooker. Kruid ze met het kerriepoeder en de garam masala.

  3. 3

    Voeg de kippenbouten, de pompoen, de champignons, de tijm, de bouillon en de room toe en laat het stoofpotje 4 uur garen op high of 6 uur op low.

  4. 4

    Bind de saus eventueel met wat maïs-zetmeel losgeroerd in een beetje water en breng het verder op smaak met peper en zout. Schep de stoofpot in kommen of diepe borden en werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van kip en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!