Stoofpotje van kip en pompoen
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper hem fijn. Maak de selder schoon en snij hem in blokjes. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in partjes of grove stukken (5 à 6 cm). Maak de champignons schoon en snij ze in partjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenbouten kort goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Doe de ui, de selder en de knoflook in de slowcooker. Kruid ze met het kerriepoeder en de garam masala.
-
3
Voeg de kippenbouten, de pompoen, de champignons, de tijm, de bouillon en de room toe en laat het stoofpotje 4 uur garen op high of 6 uur op low.
-
4
Bind de saus eventueel met wat maïs-zetmeel losgeroerd in een beetje water en breng het verder op smaak met peper en zout. Schep de stoofpot in kommen of diepe borden en werk af met de waterkers.