Recept

Geroosterde spruiten met burrata en gekaramelliseerde hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk bijgerecht óf hapje met brood.

Burrata en geroosterde spruiten zijn een onverwachte, maar heerlijke combinatie. De romige kaas verzacht de kruidigheid van de spruitjes, terwijl de gekaramelliseerde noten voor extra knapperigheid zorgen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Halveer de grotere spruiten. Leg alle spruiten op een bakplaat. Meng er 3 eetlepels olijfolie, de knoflook, de garam masala, peper en zout onder.

  2. 2

    Gaar de spruiten 25 à 30 minuten in de oven, of tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

  3. 3

    Bereid intussen de hazelnoten. Hak de hazelnoten grof en doe ze samen met de honing in een pan. Laat ze karamelliseren. Laat ze even afkoelen op bakpapier.

  4. 4

    Frituur de salieblaadjes enkele seconden in een klein pannetje met een laagje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

  5. 5

    Serveer de geroosterde spruitjes met de burrata en bestrooi ze met de gekaramelliseerde hazelnoten en gefrituurde salieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde spruiten met burrata en gekaramelliseerde hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!