Gevulde hertenfilet met pistaches en provolone
bereiding
-
1
Hak de pistaches grof. Snij de kaas in plakken of repen. Pel en pers de knoflook. Snij de hertenfilet open zoals een boek, beleg hem met vershoudfolie en sla hem plat met een deegrol. Verwijder de folie en kruid het vlees met peper en zout. Verdeel de pistaches, de kaas, de knoflook en de rozijnen over het vlees. Rol het stevig op, omwikkel het met de ham en bind het op met keukentouw (of prik het stevig vast met houten prikkertjes).
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en bak de rollade rondom rond kort goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en gaar ze nog 20 à 22 minuten in de oven. Het vlees moet een kerntemperatuur van 55°C hebben.
-
3
Bereid intussen de saus. Doe de madeira, de kalfsfond, de gelei en het vijfkruidenpoeder in een steelpannetje en breng ze aan de kook. Laat de saus inkoken tot 1/3 overblijft. Indien nodig kun je de saus nog indikken met 1 koffielepel maïszetmeel, opgelost in 1 eetlepel water. Kruid de saus met peper en zout en hou ze warm.
-
4
Maak de salade. Maak het witloof en de appel schoon en snij ze in reepjes. Meng er de mayonaise en de mosterd onder en kruid de salade met peper en zout. Bewaar ze in de koelkast.
-
5
Haal het vlees uit de oven en laat het enkele minuten afgedekt rusten.Snij het in plakken en serveer het met de saus en de witloofsalade.Lekker met kroketten, krielaardappelen of puree.