Recept

Bavette met kruiden en provolone in tomatensaus met gnocchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een delicatesse: bavette

Bavette is een vergeten stukje rundvlees en een delicatesse. Het donkerrode vlees is iets grover van structuur, en ideaal om te bakken. Het wordt – tussen de bil en de borst – uit het dikste stuk van de flank gesneden.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Rist de tijm. Hak in een blender het basilicum, de tijm, de knoflook en het brood grof met een scheutje olijfolie.

  2. 2

    Snij de provolone in reepjes. Snij de bavette overlangs in, maar niet volledig door zodat je het vlees kunt openklappen als een boek. Bedek het vlees met vershoudfolie of bakpapier en sla het platter met een deegrol. Kruid de binnenkant met peper en zout. Beleg met de kruiden-broodmengeling en reepjes provolone. Rol het op en bind het vast met keukentouw. Kruid het vlees met peper en zout. Bewaar de rest van de broodmengeling.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het vlees kort aan. Haal het uit de pan. Doe de tomatenblokjes en de wijn in de pan en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten stoven. Leg het vlees terug in de pan en laat alles samen 15 minuten zachtjes garen. Doe eventueel nog wat van de rest van de broodmengeling in de pan en laat nog even mee opwarmen.

  4. 4

    Kook de gnocchi gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep ze mee onder de tomatensaus. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de gnocchi en de tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bavette met kruiden en provolone in tomatensaus met gnocchi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!