Recept

Kaas- & fruitplank

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De feestelijke kaasplank van Libelle Lekker Chef Natalie Peeters.


Natalie tipt
“Niets zo feestelijk als een mooie klaasplank. Bovendien is ze makkelijk en snel samen te stellen. 
• Laat je in je kaaskeuze eventueel begeleiden door een kaasaffineur en serveer er kwaliteitsvolle gelei en chutney bij. 
• Er is er een groot verschil in de kwaliteit van crackers. Zelf ben ik fan van de crackers van het Nederlandse Verduijn. Hun assortiment bestaat uit verschillende smaken: van klassiekers met rozemarijn en sesam tot crackers met parmezaan en pecorino. Je koopt ze bij de gespecialiseerde kaasboer, maar ook bij Nederlandse supermarktketens.
• Ook die van The Fine Cheese Company staan met feestjes hoog op mijn wishlist. Deze zeshoekige crackers zijn een échte Britse klassieker. Je koopt ze eveneens in de gespecialiseerde supermarkt en groothandel.”

bereiding
  1. 1

    Neem de kazen een halfuur voor serveren uit de koelkast. Spoel de druiven en laat ze uitlekken. Snij de vijgen in kwartjes.

  2. 2

    Doe de gelei en de chutney in verschillende potjes. Snij de kazen in mooie plakjes of driehoekjes. Schik de kazen samen met de chutney, de gelei, de takjes rozemarijn, het fruit en de crackers op een mooie plateau en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaas- & fruitplank

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!