Crème brûlée van mandarijntjes en kardemom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Stamp de kardemompeultjes fijn en doe ze in een thee-eitje. Doe de room samen met de vanillesuiker en de geraspte mandarijnschil in een kookpot en hang er het thee-ei in. Breng het mengsel aan de kook. Roer af en toe om met een garde zodat de room niet overkookt. Neem de room van het vuur zodat de smaken zich goed vermengen.
-
2
Doe de eidooiers samen met de suiker en het mandarijnsap in de mengkom van de keukenrobot en klop ze tot een gladde ruban. Zeef de warme room boven de opgeklopte ruban en roer goed door. Schenk het mengsel opnieuw in de kookpot en zet die nog een minuut opnieuw op het vuur. Laat het mengsel zeker niet meer koken.
-
3
Vul 4 individuele ovenschaaltjes voor 2/3 met de crème en gaar ze 30 tot 40 minuten au bain-marie in de oven. Laat de crème brûlée vervolgens goed afkoelen.
-
4
Pel de mandarijnen voor de afwerking en verdeel ze in partjes. Bestrooi de potjes crème brûlée met de rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een brandertje. Leg de partjes op de crème brûlée en serveer.