Recept

Mandarijncupjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Citrusfruit is nu op z'n best, zeker in dit feestdessert!
 

Voorbereiding: de mandarijntjes vullen met de room kun je tot een dag vooraf doen. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook het mandarijnslaatje kun je een dag afgesloten bewaren in de koelkast. Afwerken doe je vlak voor serveren.

bereiding
  1. 1

    Snij van de 4 mooiste mandarijnen de hoedjes af en lepel ze ­volledig, maar voorzichtig leeg. Pers het vruchtvlees uit tot je 40 milliliter mandarijnsap hebt.

  2. 2

    Doe de room, de suiker en een snuifje zout in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook. Laat het op een zacht vuur5 ­minuten net onder het kookpunt doorwarmen. Rasp de schil van 1 overgebleven mandarijn. Neem de pan van het vuur, voeg het mandarijnsap en de geraspte ­mandarijnschil toe. Laat het mengsel enkele minuten staan.

  3. 3

    Zet de leeggehaalde mandarijnen in een schaal en giet ze voorzichtig vol met de room. Zet ze 4 tot 24 uur in de koelkast.

  4. 4

    Hak de munt fijn. Snij het vrucht-vlees van de 2 overgebleven ­mandarijnen in plakjes of stukjes en besprenkel ze met ­limoensap en de munt. Werk de mandarijncupjes af met het ­mandarijnslaatje en ­serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mandarijncupjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!