Mandarijncupjes
bereiding
-
1
Snij van de 4 mooiste mandarijnen de hoedjes af en lepel ze volledig, maar voorzichtig leeg. Pers het vruchtvlees uit tot je 40 milliliter mandarijnsap hebt.
-
2
Doe de room, de suiker en een snuifje zout in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook. Laat het op een zacht vuur5 minuten net onder het kookpunt doorwarmen. Rasp de schil van 1 overgebleven mandarijn. Neem de pan van het vuur, voeg het mandarijnsap en de geraspte mandarijnschil toe. Laat het mengsel enkele minuten staan.
-
3
Zet de leeggehaalde mandarijnen in een schaal en giet ze voorzichtig vol met de room. Zet ze 4 tot 24 uur in de koelkast.
-
4
Hak de munt fijn. Snij het vrucht-vlees van de 2 overgebleven mandarijnen in plakjes of stukjes en besprenkel ze met limoensap en de munt. Werk de mandarijncupjes af met het mandarijnslaatje en serveer.