Recept

Hertenfilet met gnocchi en witloof uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een stukje wild voor de feesten? Serveer het eens met gnocchi uit de oven!

Voorbereiding: de ovenschotel kun je tot een dag op voorhand maken en bewaren in de koelkast.Haal hem dan een uur op voorhand uit de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 50°C. Gaar het vlees 50 minuten voor in de oven. Haal het uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de stronkjes witloof schoon en snij ze in partjes. Smelt een klont boter in de pan en bak de partjes witloof zacht met een scheutje water. Kruid ze met peper en zout en laat ze karamelliseren.

  3. 3

    Kook de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken. Smelt 30 gram boter, voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg de melk toe en laat de saus al roerend indikken. Voeg de room, de kazen en de mosterd toe en kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Leg de gnocchi en het witloof in een ovenschaal en overgiet ze met de saus. Laat de gnocchi 15 minuten gratineren in de oven. Spoel en droog de veldsla.

  5. 5

    Verhit intussen een pan en doe er een goede klont boter in. Bak de hertenfilet of entrecote op een hoog vuur kort aan op beide kanten. De filet is reeds gaar door het voorgaren. Kruid hem met peper en zout. Haal het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en laat het nog 5 à 10 minuten rusten. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de gnocchi-witloofschotel en de veldsla.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenfilet met gnocchi en witloof uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!