Romige gnocchi met schorseneren en gekaramelliseerde ui
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de schorseneren schoon en leg ze na het schillen even in water met het citroensap. Snij ze in hapklare stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de gedroogde tijm, peper en zout over en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Pel en snipper de knoflook. Fruit de ui en de knoflook samen met de jeneverbessen en de takjes tijm in de boter. Zet het vuur zachter en laat alles 25 minuten stoven. Voeg de laatste 5 minuten de bruine suiker toe en roerbak verder tot de ui zacht is.
-
3
Kook intussen de gnocchi heel kort in gezouten water tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken. Doe ze dan samen met de geroosterde schorseneren bij de gekaramelliseerde ui. Werk de gnocchi af met de geschaafde parmezaan en de extra tijm en serveer.