Minitaco’s met gelakte eend en een koolrabislaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de koolrabi en snij ze in flinterdunne reepjes. Pel de sjalot en snij ze in heel fijne reepjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Hak de bieslook fijn. Meng de koolrabi met de appel, de sjalot, de bieslook, het limoensap, de mayonaise en de yoghurt en kruid het mengsel met peper en zout.
-
2
Verhit een scheutje olie en bak de eendenfilet op een hoog vuur aan beiden kanten aan. Kruid het vlees met het vijkfkruidenpoeder, peper en zout. Besprenkel het met de sojasaus en de honing en laat het nog rustig verder garen en karamelliseren. Neem de eend van het vuur en snij het vlees in plakjes.
-
3
Ontdooi de wontonvellen. Wrijf beide kanten van de wontonvellen in met olie. Draai een cupcakebakvorm om en leg de wontonvellen op een stukje bakpapier gevouwen tussen de ronde vormpjes om zo een taco te vormen. Bak de vellen 6 minuten in de oven tot ze licht goudbruin en knapperig zijn.
-
4
Vul de taco’s met de koolrabisalade en plakjes eend en werk ze af met flinterdunne reepjes van de sushigember. Serveer 2 taco’s per persoon.