Recept

Minitaco’s met gelakte eend en een koolrabislaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf: de koolrabivulling en de eend kun je tot 1 dag op voorhand klaarmaken, de taco’s tot enkele uren op voorhand. Je kunt het gerecht niet invriezen. Maak je het op voorhand, laat de eend dan wel helemaal afkoelen en bewaar ze afgesloten in de koelkast.

Geen cupcakevorm in huis? Hang de wontonvellen dan omgekeerd over een ovenrooster en bak ze zo in 6 minuten krokant in de oven. Zet dan wel een bakplaat onderaan in de oven om het vet op te vangen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de koolrabi en snij ze in flinterdunne reepjes. Pel de sjalot en snij ze in heel fijne reepjes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Hak de bieslook fijn. Meng de koolrabi met de appel, de sjalot, de bieslook, het limoensap, de mayonaise en de yoghurt en kruid het mengsel met peper en zout.

  2. 2

    Verhit een scheutje olie en bak de eendenfilet op een hoog vuur aan beiden kanten aan. Kruid het vlees met het vijkfkruidenpoeder, peper en zout. Besprenkel het met de sojasaus en de honing en laat het nog rustig verder garen en karamelliseren. Neem de eend van het vuur en snij het vlees in plakjes.

  3. 3

    Ontdooi de wontonvellen. Wrijf beide kanten van de wontonvellen in met olie. Draai een cupcakebakvorm om en leg de wontonvellen op een stukje bakpapier gevouwen tussen de ronde vormpjes om zo een taco te vormen. Bak de vellen 6 minuten in de oven tot ze licht goudbruin en knapperig zijn.

  4. 4

    Vul de taco’s met de koolrabisalade en plakjes eend en werk ze af met flinterdunne reepjes van de sushigember. Serveer 2 taco’s per persoon.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minitaco’s met gelakte eend en een koolrabislaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!