Vislasagne met garnalenbisque
bereiding
-
1
Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Snij de champignons in partjes. Pel en pers de knoflook. Smelt een klontje boter en stoof de prei, de champignons en de knoflook gaar. Kruid de groenten met peper en zout. Zet opzij.
-
2
Smelt 70 gram boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de bisque toe en blijf roeren tot je een ingedikte saus hebt. Voeg de room toe en kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout. Breng ze op smaak met een paar druppels citroensap.
-
3
Verwarm intussen de oven voor op 185°C. Snij de vis in plakken van ± 1,5 cm. Snij de gepelde scampi’s in grove stukken. Kruid alles met peper en zout.
-
4
Leg een laagje prei en champignons in een grote ovenschaal van 30 cm op 20 cm of 4 afzonderlijke ovenschaaltjes. Beleg de groenten met een laagje lasagnevellen. Voeg een laagje kreeftensaus toe en stukjes vis en scampi toe. Leg er opnieuw een laag lasagnevellen op. Herhaal alle laagjes tot alles op is en eindig met de saus. Bestrooi met de kaas. Bak de lasagne 25 à 30 minuten in de oven.
-
5
Maak de salade. Pel de sjalot en snij ze in fijne reepjes. Maak het witloof schoon en snij het in fijne reepjes. Meng het witloof en de sjalot met de fijngehakte peterselie, de mayonaise, de mosterd, het citroensap, peper en zout. Werk de lasagne af met de garnaaltjes en serveer hem met de salade.