Courgette-broccolisoep
bereiding
-
1
Snij de courgette en broccoli in stukjes en snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Fruit ze in een grote kookpot aan in wat boter. Kruid met peper, zout en de tijm. Blus met de bouillon en breng aan de kook, zet het deksel op de kookpot en laat onder deksel nog 25 minuten op een zacht vuurtje verder garen.
-
2
Mix de soep fijn, en serveer goed warm met stokbrood, een plukje peterselie en werk af met versgemalen peper.
Zo maak je van deze gewone soep een échte feesttop
-
1
Bak de boschampignons kort in wat boter en kruid met peper en zout.
-
2
Verdeel de courgettesoep over mooie soepkommen, lepel er wat zure room over en leg er de gebakken champignons, de peterselie en viooltjes op. Werk af met druppels van de kant-en-klare olie.
-
3
Duw met een koekjesvorm sterretjes uit toastbrood en serveer bij de soep.