Recept

Currystoofpotje van hert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het deeg maakt dit stoofpotje extra feestelijk en nog lekkerder!

Tips

  • De curry kun je tot twee dagen vooraf maken en in de koelkast bewaren. In de diepvries blijft hij drie maanden goed.
  • Ook het zelfgemaakte deeg bewaar je tot twee dagen in de koelkast of langer in de diepvries.
  • Liever geen wild? Je kunt ook runderstoofvlees gebruiken.
  • Kies voor een mooie grote ovenschaal om als showstopper in het midden van de tafel te zetten of verras je gasten met individuele kleine ovenschaaltjes.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe. Wrijf met je vingertoppen (of keukenmachine) de boter door de bloem tot een kruimelig mengsel ontstaat. Klop het ei los en voeg dit toe. Meng kort door. Voeg dan beetje bij beetje het koude water toe tot het deeg nét samenkomt. Kneed het niet, maar duw het tot een bal. Te lang kneden maakt het taai. Vorm een platte schijf van het deeg. Wikkel het in vershoudfolie. Laat min. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de curry. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukken vlees kort goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en doe de ui, de knoflook en de gember in de pan. Stoof ze op een zacht vuur 2 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vlees, de tomatenblokjes, de bouillon en de kokosmelk toe en laat het stoofpotje 1.30 uur garen of tot het vlees bijna zacht is.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken van 3 cm. Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan het stoofpotje en laat het nog 30 tot 50 minuten garen, tot het vlees helemaal zacht is en uit elkaar valt. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water toe. Verwarm de oven voor op 185°C en doe de curry in een mooie ovenschaal of 4 individuele ovenschaaltjes.

  4. 4

    Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot 3 à 5 mm dikte. Snij er een of meerdere stukken uit die groter zijn dan de schaal(tjes). Wrijf de randen van de ovenschaal(tjes) in met de losgeklopte eidooier en leg het deeg erop. Maak met een mes van de overgebleven stukken deeg blaadjes of sterretjes om de bovenkant te decoreren. Wrijf het deeg in met de rest van de eidooier en zet het stoofpotje 25 à 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng de sla met de kruiden en breng die salade op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Werk ze af met de granaatappelpitjes. Serveer de stoofpot met het slaatje.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Currystoofpotje van hert

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!