Stoofpotje van champignons met truffelpuree
bereiding
-
1
Maak het stoofpotje. Snij de portobello’s in hapklare stukken. Haal de beukenzwammetjes uit elkaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de chilipeper, zonder de zaadjes, in fijne ringetjes.
-
2
Bak de ui, de chilipeper en de knoflook in de boter. Voeg de portobello’s en beukenzwammetjes toe. Roerbak ze kort. Bestrooi de paddenstoelen met de bloem en blus ze al roerend met de rode wijn en de groentebouillon. Voeg de tijm, de laurier, de chilivlokken, peper en zout toe. Laat het stoofpotje 15 minuten onder deksel garen.
-
3
Maak de puree. Schil de aardappelen en de aardperen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de groenten af en pureer ze met de room. Breng de puree op smaak met de truffelolie, peper en zout.
-
4
Schep de puree op mooi bord en lepel het stoofpotje erbij. Werk het gerecht af met de truffelschilfers en de rozemarijn.