Hazelnootkoekjes met chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en schuif ze 10 à 12 minuten in de oven.
-
2
Maal 200 gram van de noten tot een fijn poeder in een keukenmachine. Hak de rest grof met een mes en hou ze apart voor de afwerking. Doe het hazelnootpoeder, de poedersuiker, de vanille-essence, 160 gram boter, het snuifje zout en de bloem in een kom en mix tot een deeg.
-
3
Rol balletjes van het deeg en duw die plat op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze 10 à 12 minuten in de oven, of tot de randen goudbruin zijn. Laat ze eerst afkoelen op de bakplaten en dan verder op een rooster.
-
4
Smelt de chocolade met 1 eetlepel boter in de microgolfoven. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Dop de koekjes tot in de helft in de chocolade en strooi er de rest van de gehakte hazelnoten over. Laat ze opstijven en serveer.