Pinsa met pompoencrème, ricotta en salie
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoenblokjes met de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze ± 25 minuten in de oven. Neem de pompoen uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 240°C. 
- 
                        2 Mix de pompoen en de knoflook met nootmuskaat, peper en zout tot een gladde crème. Bestrijk de pinsabodem met de pompoencrème. Hak de hazelnoten grof en hak de helft van de salie fijn. Bestrooi de pinsabodems met de helft van de hazelnoten en de salie. Bak de pinsa’s 10 minuten in de oven. 
- 
                        3 Werk de pinsa’s af met hoopjes ricotta, eventueel wat chiliolie en de rest van de hazelnoten en salieblaadjes. 
 
                                                     
                 
                                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                