Recept

Pinsa met pompoencrème, ricotta en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele pizza? Dan moet je deze herfstige variant eens proberen!

Pikante toets

Steevast te vinden op tafel elke pizzeria: pikante chiliolie. Lekker om enkele druppels over je pizza te sprenkelen als afwerking! Chiliolie kun je zelf maken door een kwaliteitsvolle olijfolie te mengen met chilipepers en specerijen en deze te laten trekken tot ze hun smaak afgeven. In de supermarkt vind je ook een ruim kant-en-klaar assortiment.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoenblokjes met de knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze ± 25 minuten in de oven. Neem de pompoen uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 240°C.

  2. 2

    Mix de pompoen en de knoflook met nootmuskaat, peper en zout tot een gladde crème. Bestrijk de pinsabodem met de pompoencrème. Hak de hazelnoten grof en hak de helft van de salie fijn. Bestrooi de pinsabodems met de helft van de hazelnoten en de salie. Bak de pinsa’s 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de pinsa’s af met hoopjes ricotta, eventueel wat chiliolie en de rest van de hazelnoten en salieblaadjes.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pinsa met pompoencrème, ricotta en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!