Recept

Plaatpizza met braadworst en groenekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere herfstpizza om samen van te smullen.

Lekker variëren: ook flinterdunne reepjes Chinese kool, spitskool en spruitjes scoren goed op een pizza. 

Opgelet, brandgevaar!

Bakpapier is hittebestendig, maar let op met temperaturen boven 220°C. Het bakpapier kan bros worden van de hitte. Laat het zeker niet voorverwarmen in de oven als je nog bezig bent met je mise-en-place. Het bakpapier kan dan tegen de hete wanden komen en in brand vliegen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Maak de groenekool schoon en snij ze heel fijn. Meng de oregano, peper en zout onder de passata. Pers er de knoflook bij en meng goed.

  2. 2

    Rol de pizzabodem uit op een ingeoliede (of met bakpapier beklede) bakplaat van 27 x 30 cm en bestrijk hem met de passata. Verdeel de kool erover en knijp de worsten uit over de pizza.

  3. 3

    Scheur de mozzarella erbovenop. Besprenkel de pizza met olijfolie en kruid hem met nog wat oregano en eventueel een snuifje chilivlokken. Bak de pizza 10 minuten in de oven en werk hem af met de pesto.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaatpizza met braadworst en groenekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!