Recept

Verjaardagstaart met rode vruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een showstopper! Voeg voor een kindertaart figuurtjes/diertjes of vlaggetjes toe of leuke kaarsjes.

Tip

De basis voor deze botercrème is een ingedikt melk-bloem mengsel. Dit zorgt ervoor dat je de botercrème mooi luchtig kunt opkloppen en waardoor het geen intense, ‘stevige’ botersmaak krijgt. Het ingedikte melk-bloem mengsel is klaar als je er een tandenstoker in recht kunt zetten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C, spray 3 bakvormen van 15 cm diameter in met bakspray ( of met boter en bloem).

  2. 2

    Voeg in de kom van de keukenrobot de suiker en bloem toe, meng kort. Voeg de roomboter en eieren toe en klop tot een glad beslag. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk bij het beslag. Mix tot een glad beslag.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak gedurende 30 minuten. Controleer met een satéprikker of er cakes gaar zijn. Laat ze 10 minuten koelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  4. 4

    Start met de basis van de botercrème. Neem een steelpannetje en doe de melk hierin. Voeg de bloem toe en klop met een garde. Zet het pannetje op een zacht vuur en blijf roeren tot het geheel kookt en ingedikt is. Stort in een kom, dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. 5

    Klop de boter wit en luchtig, voeg de bloemsuiker toe en de vanille en klop verder tot een geheel. Voeg het bloem-melkmengsel toe en klop 5 minuten verder. Voor een extra glad mengsel: klop 5 minuten op de laagste stand, zo gaan alle luchtbellen uit de botercrème.

  6. 6

    Plaats één cake op een taartstandaard, bestrijk met botercrème en maak glad met behulp van een paletmesje. Vul je spuitzak met wat botercrème, knip een punt af en maak een boordje langs de binnenzijde van de cake. Voeg de confituur toe (het boordje zorgt dat je vulling niet naar buiten loopt). Leg de volgende laag cake op de vorige laag en herhaal de vorige stappen.

  7. 7

    Leg de laatste laag omgekeerd op de vorige laag. Bestrijk de bovenzijde met nog botercrème en maak er een gladde bovenkant van met behulp van je paletmes. Bestrijk de zijkanten van de cake met de botercrème en strijk glad. Plaats even in de koelkast (10-15 minuten), zo wordt het geheel wat steviger voor de afwerking.

  8. 8

    Voeg een tweede laag botercrème toe op op de boven-en zijkant als de eerste laag, zo krijg je een strak wit geheel. Plaats terug even in de koelkast om op te stijven. Ondertussen kan je de overige botercrème verdelen over kleinere potjes. Kleur de botercrème naar keuze met kleurstof.

  9. 9

    Werk de taart af met veegjes botercrème, deze breng je aan met behulp van een kwastje.

  10. 10

    Werk de taart bovenaan af met kant-en-klare meringues en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verjaardagstaart met rode vruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!