Recept

Varkenshaasje met gestoofd witloof met kerrie en kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaaktopper: witloof & kerrie

De warme en kruidige tonen van kerriepoeder compenseren de bitterheid van het witloof en geven het gerecht een nieuwe dimensie. Lekker in een klassieke saus bij kalkoen of varkensgebraad of verrassend in een tajine.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het uiteinde van de stronkjes witloof en halveer ze. Stoof ze zacht in de boter, voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

  2. 2

    Blus het witloof met de groentebouillon en laat het 10 à 15 minuten sudderen. Voeg de room toe en laat die indikken. Kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Kruid het varkenshaasjes met peper en zout, bak het rondom bruin en gaar het nog 15 à 20 minuten in de oven. Laat het 5 minuten rusten en snij het in plakjes.

  4. 4

    Bak de kroketjes goudbruin en krokant in de friteuse of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het varkenshaasje met het kerriewitloof en de saus en geef er de kroketjes bij. Werk het gerecht af met wat peterselie en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met gestoofd witloof met kerrie en kroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!