Recept

Quiche met witloof en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als lunch of als hoofdgerecht met een fris slaatje erbij.

Smaaktopper: witloof & zalm

Witloof smaakt lekker met zalm doordat de licht bittere toets mooi in balans is met het zoute en vette van de zalm, vooral als de zalm gerookt is. Ook lekker in een pasta of in een omelet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de stronkjes witloof en stoom ze gaar. Laat de stronkjes even uitlekken.

  2. 2

    Leg het bladerdeeg in de met bakpapier beklede quichevorm van 24 cm diameter en prik de bodem in met een vork.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, de mosterd en de honing. Kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat en schenk het op het deeg.

  4. 4

    Verdeel de zalm en het witloof over het eimengsel. Bestrooi de quiche met de kaas en bak ze 35 à 40 minuten tot ze goudbruin, stevig en krokant is. Laat ze even afkoelen op een roosteren werk ze af met kruiden naar keuze zoals peterselie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met witloof en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!