Recept

Romige knolseldersoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim van een romig wit soepje? Kies voor ‘witte’ ingrediënten, zoals ui, knoflook, preiwit en aardappel. Preigroen en selder zullen de soep meteen een groene schijn geven.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook op een zacht vuur. Voeg de knolselder, de aardappel, de bouillon en de parmezaankorst toe. Laat 20 minuten op een matig vuurtje koken.

  2. 2

    Haal de parmezaankorst uit de soep. Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met extra parmezaan.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige knolseldersoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!