Recept

Hand pies met ‘nduja en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het ideale gerecht voor een herfstpicknick: makkelijk te ­vervoeren, goed op ­temperatuur te houden en het barst van de herfstige gezelligheid.

Nduja is een pittige smeerbare Italiaanse worst met pepertjes. Je vindt ’nduja tegenwoordig in potjes in de meeste supermarkten. Het is een heerlijke smaakmaker voor in je voorraadkast, die elk gerecht meteen wat ­extra pit en diepgang geeft. Kidsproof? Je kunt de ’nduja perfect ­

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Laat de linzen uitlekken.

  2. 2

    Stoof de sjalot en de knoflook aan in de olijfolie, voeg het tomatenconcentraat toe en laat het even meebakken. Voeg dan de linzen en de ‘ndjua toe en laat ze kort meebakken. Hak de bladpeterselie fijn en meng ze onder de linzen. Kruid de vulling met zout.

  3. 3

    Rol het kruimeldeeg uit met het bakpapier en steek er met een glas of uitsteekvormpje 8 cirkels met een diameter van 9 à 10 cm uit.

  4. 4

    Lepel wat vulling op een deegcirkel en vouw de randen om zodat je een halve maan krijgt. Sluit de randen met ¬behulp van een vork en leg de hand pies op een bakplaat met bakpapier.

  5. 5

    Klop het ei los met de melk en bestrijk de hand pies met het mengsel. Bak de pies zo’n 15 à 18 minuten in de oven.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hand pies met ‘nduja en linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!