Recept

Zalmtaartjes met gegrilde paprika, spinazie en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe heerlijk zijn deze taartjes!

Wat met de rest van de gegrilde paprika’s? 

• Maak er een heerlijke soep of gazpacho van.

• Verwerk ze samen met een beetje feta in een smeuïge dip. 

• Doe ze samen met enkele coeur de boeuf-tomaten in een salade voor bij een stukje steak, gegrilde kip of varkenshaasje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringen. Spoel en droog de spinazie. Verhit de olie in een pan op zacht vuur en fruit de lente-ui met de knoflook en de ­spinazie, zonder ze te laten kleuren. Schep de groenten op een bord en zet ze even aan de kant.

  2. 2

    Roer in een kom de eieren los met de ricotta, de geraspte parmezaan, de dille, wat ­nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Snij de gegrilde paprika in repen. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Verdeel het eimengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes van 350 ml. Verdeel hierover de zalm, de paprika, de rode ui en het spinaziemengsel. Bak de taartjes 25 minuten in de oven tot de randen mooi gerezen en bruin zijn, en ze in het midden net gestold zijn.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmtaartjes met gegrilde paprika, spinazie en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!