Zalmtaartjes met gegrilde paprika, spinazie en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringen. Spoel en droog de spinazie. Verhit de olie in een pan op zacht vuur en fruit de lente-ui met de knoflook en de Âspinazie, zonder ze te laten kleuren. Schep de groenten op een bord en zet ze even aan de kant.
-
2
Roer in een kom de eieren los met de ricotta, de geraspte parmezaan, de dille, wat Ânootmuskaat, peper en zout.
-
3
Snij de gegrilde paprika in repen. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Verdeel het eimengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes van 350 ml. Verdeel hierover de zalm, de paprika, de rode ui en het spinaziemengsel. Bak de taartjes 25 minuten in de oven tot de randen mooi gerezen en bruin zijn, en ze in het midden net gestold zijn.