Recept

Kipnuggets met yoghurtdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Glutenvrij comfortfood uit de airfryer.


SOS krokant korstje: kant-en-klare gepaneerde producten zoals kipnuggets, bitterballen, kroketjes, etc…. bevatten paneermeel/broodkruim voor een lekker krokant korstje en zijn niet glutenvrij.

Je kunt best zelf nuggets maken door bijvoorbeeld glutenvrije ongezoete cornflakes te gebruiken. Die zijn gemaakt op basis van maïsvlokken.

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in stukjes. Klop de eieren los. Meng de cornflakes met kruiden. Haal de kip door het ei en daarna door de cornflakesmix. Druk goed aan.

  2. 2

    Snij de broccoli in roosjes en dop de boontjes. Kruid met peper en zout, bedruppel met een klein beetje olijfolie en bak samen met de kerstomaten 8 à 10 min in het bakmandje in de airfryer op 180°C.

  3. 3

    Besprenkel de nuggets met een klein beetje olijfolie en bak ze in de airfryer 12–14 min op 180°C.

  4. 4

    Rasp de limoen en knoflook onder de yoghurt, pers het sap van de limoen onder het sausje en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de kipnuggets met groenten en de yoghurtdip.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipnuggets met yoghurtdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!