Recept

Rijstnoedels met scampi en kerstomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere glutenvrije noedelwok. 

Tips

  • Noedels zoals tarwenoedels, ramen, udon, eiernoedels en vermicelli  bevatten gluten omdat ze van tarwe zijn gemaakt. Ook sobanoedels – gemaakt van boekweit- kunnen mogelijks gluten bevatten, afhankelijk van de ingrediënten waarmee de boekweit gemengd is. Rijstnoedels zijn gemaakt van rijstmeel en dus een prima glutenvrije vervanger voor de klassieke noedels.
  • Sojasaus is de meest voorkomende bron van gluten in wokgerechten. Traditionele sojasaus wordt gemaakt met tarwe, dus controleer het etiket, en schakel over naar de glutenvrije variant Tamarinde.
  • De meeste soorten teriyakisaus bevat gluten omdat ze gemaakt wordt op basis van gewone sojasaus.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijstnoedels volgens de verpakking, spoel af en zet aan de kant.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en knoflook. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal. Snipper de peterselie fijn.

  3. 3

    Bak de scampi kort en neem uit de pan. Maak de pan schoon, verhit olie en fruit knoflook in de pan. Voeg kerstomaatjes toe en bak kort. Breng op smaak met de sojasaus en het paprikapoeder. Voeg de uitgelekte noedels en scampi weer toe, schep goed om en serveer met gesnipperde koriander ( of peterselie, als je geen koriander lust).

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstnoedels met scampi en kerstomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!