Recept

Supersnelle glutenvrije pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Glutenvrije veggie pasta? Ja hoor!

  • Pasta is van zichzelf niet glutenvrij, toch zijn er de laatste jaren veel glutenvrije pastaproducten op de markt gekomen. De meeste glutenvrije pasta’s zijn op basis van maismeel in combinatie met rijstmeel, waardoor ze nauwelijks vezels bevatten. 
  • Als je een gezondere keuze wilt maken bij glutenvrije pasta, kijk dan zeker naar het vezelgehalte op de verpakking. Zo bevatten pasta’s op basis van peulvruchten, zoals linzen- of erwtenpasta veel vezels.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in blokjes.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.

  3. 3

    Fruit ui en knoflook in de olie, voeg tomaten en kruiden toe en laat op een zacht vuur pruttelen. Roer de room erdoor en laat nog even pruttelen.

  4. 4

    Voeg spinazie toe en laat slinken. Schep er de pasta bij en serveer met parmezaanschilfers en optioneel chilivlokken.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Supersnelle glutenvrije pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!