Recept

Hasselbackpompoen met feta en sinaasappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte showstopper, deze vegetarische hasselbackpompoen!

Zo gaat het snijden gemakkelijk: leg de pompoen tussen twee houten lepels of eetstokjes. Zo voorkom je dat je per ongeluk helemaal doorsnijdt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder zaden en draden. Leg de pompoenhelften met de bolle kant naar boven op een snijplank. Snij om de paar millimeter in tot bijna op de bodem, maar niet helemaal door.

  2. 2

    Meng de olijfolie met de honing, de geraspte schil en het sap van de sinaasappel, het komijnpoeder, het kaneelpoeder, peper en zout. Bestrijk de pompoenhelften royaal met een deel van de dressing en laat wat olie in de inkepingen lopen. Leg de pompoenhelften, met de bolle kant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 40 minuten. Bestrijk halverwege de baktijd nog eens met de dressing.

  3. 3

    Leg de hasselbackpompoenhelften op een mooie schaal. Druppel er de rest van de sinaasappeldressing over, verkruimel er de feta over, bestrooi met de noten en werk af met de verse kruiden. Serveer warm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselbackpompoen met feta en sinaasappeldressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!