Recept

DIY burgerbuffet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als er met Kerstmis steevast fondue of gourmet op het menu staat, is het lastig voor vegetariërs om mee te doen. Met dit burgerbuffet kunnen ook zij mee koken aan tafel.

Redactrice Natalie: “Je kunt de hamburgers en de toppings helemaal op voorhand maken.”

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Mix de havermout fijn in een blender. Giet de aardappelen af en pureer ze samen met het ei, het havermoutmeel, de gesnipperde peterselie, een snuif paprikapoeder en peper en zout. Vorm er 8 burgers van en wentel ze door de panko. Laat ze opstijven in de koelkast tot je ze gaat bakken.

  2. 2

    Maak de groenten schoon voor de afwerking. Snij de komkommer, de tomaten en de augurken in plakjes. Spoel de veldsla. Doe alle groenten in kommetjes. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees eruit en mix dit samen met de feta tot een smeuïge crème. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. 3

    Zet alle ingrediënten op tafel. Halveer de burgerbroodjes en gril ze aan beide kanten. Bak de zoeteaardappelburgers in pannetjes aan tafel (of doe dit op voorhand en hou ze warm in de oven).

  4. 4

    Stel de burgers samen. Bestrijk de onderkant van de pistolets met de avocadocrème, beleg met veldsla en leg er een zoete aardappelburger op. Werk af met komkommer, tomaten en augurkjes. Eindig met het pistolethoedje.

  5. 5

    Lekker met aardappelwedges, kroketjes of aardappelrösti.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

DIY burgerbuffet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!